Pages - Menu

Ahad, 13 Mac 2016

Legoland Malaysia Sesuai untuk Keluarga


Cuti sekolah dah bermula. Kami jangka ramai pengunjung di Legoland. Namun, biasa-biasa sahaja.
Kami tak perlu beratur panjang untuk masuk ke attractions di sini. Kami hanya masuk ke themepark. Hampir semua aktiviti kami buat kecuali rides untuk kanak-kanak. 

Legoland ada promosi sekarang sempena cuti sekolah bermula 9 Mac 2016. 30% diskaun untuk pembelian secara online. 

Kami tengok 4D movie dan akhir sekali pertunjukan Ninjago semunya bertemakan Lego. Nama pun Legoland. Secara peribadi, saya paling suka tengok model Lego di miniland. Bangunan terkenal di dunia seperti Tajmahal, Tembok Besar Cina ada dipamerkan di sini.Jangan lepaskan peluang untuk naik ke Observation Tower untuk melihat taman tema dari menara. Boleh bergambar di dalam dek. Selan itu, kami naik roller coaster. Walaupun ia tidak tinggi seperti di USS, cukup buat saya menjerit sekuat hati.

Tidak perlu khuatir tentang tempat solat. Ada dua surau yang luas dan bersih. Ada beberapa restoran dan cafe di dalam taman tema. Namun, harga makanan lebih mahal daripada biasa. Sebiji muffin berharga RM7.

Memang anda tidak dibenarkan bawa makanan dari luar. Kami bawa juga air dan makanan ringan.
Pengawal buka beg semasa masuk. Tapi mereka tidak strict sangat. Sikit-sikit tu boleh la.

Cukup sehari untuk kita cuba semua permainan di sini (themepark sahaja). Tempat ini sesuai untuk bawa anak-anak. Parking tak penuh. RM10 sekali masuk. Mungkin baru mula cuti sekolah. Esoknya (Ahad) kawan saya pergi ke Legoland dan khabarnya parking memang penuh dan ramai pengunjung daripada Lembah Klang. 

Kalau Fiza tak datang JB, entah bila saya akan masuk Legoland. Selalunya orang yang dekat tak pergi. Orang dari jauh yang datang.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan