Pages - Menu

Rabu, 3 Ogos 2011

1 Ramadhan 1432H

Alhamdulilah, 1 Ramadhan kali ini dapat bersahur di kampung. Walaupun, bukan cuti umum di Selangor tapi aku ikut cuti orang Johor a.k.a apply cuti sendiri. Kebetulan 1 Ramadhan pada hari isnin. Jadi pulang ke kampung di hujung minggu dan awal bulan. Cantik sangat la tu.

Sehari sebelumnya, (Ahad) sempat juga ke Giant, Smart & Carrefour semata-mata nak mencari bahan untuk spageti meatball dan bahan-bahan lain untuk di bawa pulang nanti. Hmmm.. macam la kat Shah Alam takde bahan-bahan tu. Tapi beli kat Johor juga yang best.

Ramainya orang membeli-belah, persediaan Ramadhan. Pada aku, bulan Ramadhan ini perlulah lebih berhemah dalam perbelanjaan. Makna puasa pun dalam erti katanya adalah menahan. Menahan nafsu daripada membazir itu pun hakikatnya tuntutan puasa juga.

Semoga cita-cita Ramadhan tahun ini dapat diusahakan sebaik-baiknya dan mendidik jiwa dalam menghadapi tuntutan dunia dan akhirat. Insya Allah.

2 ulasan:

  1. Thanx. You too! Bulan ni gatal tangan nak menulis... hehe

    BalasPadam